divendres, 27 de novembre del 2009

House


El house és un estil de música electrònica, que es va originar a Chicago, Estats Units, a fins dels anys 1970 i principi dels anys 1980. Inicialment, es va popularitzar en les discoteques afroamericanas, gais i llatines de mitjan dels anys 80, primer a Chicago i més endavant a Nova York i Detroit. Finalment, va arribar A Europa, i va ser combinat amb altres estils comercials, com el Pop i la música bailable.

El house té fortes influències del soul i el funk i la música disc. Generalment, imita a la percussió de la música disco, amb greus sintetitzats molt prominents, bateries electròniques, efectes electrònics, amples.


Quan Frankie Knuckles, David Mancuso, Larry Levan, Nicky Siano, Walter Gibbons i el parisenc François Kevorkian (els pioners del genere conegut com house music avui dia se'ls considera figures de culte) van debutar entre els 70's i 80's principalment Knuckles que va debutar en la discoteca coneguda The Warehouse. El qual aquest bar es pren el nom de l'estil. Però molta gent afirma que el termini "house" es deu al fet que molts DJ's principiants van crear l'estil en les seves pròpies cases, gràcies a aparells tecnològics com la caixa de ritme, els sintetitzadors i els "portastudio" de 4 pistes.


Les influències del house com estil es deu a l'estil musical del grup alemany Kraftwerk: gràcies al gran èxit que va tenir aquest grup alemany que des dels 70's i 80's, barrejaven elements o cançons senceres de música disc amb sons electrònics majorment percussions de so greu (molt populars en aquesta època) i acceleraven el ritme, amb la finalitat de transformar els clàssics del gènere disco en una musica més ballable i moderna. La inclusió de percussions de so greu conegudes en el mitjà com bass beats, és un fet que a grans trets, distingeix al house de tots els gèneres.


El so del house sol ser lleuger suau tons mitjos i greus més que aguts, els seus sons no són tan metàl·lics com altres gèneres de la música electrònica com el cas de certs gèneres com tràngol, drum and bass, psytrance i jungle, que són gèneres que solen tenir sons àcids i molt accelerats. Molts gèneres també solen tenir alguna semblança al house com el downtempo, el synth pop, o el bounce.


Artistes més importants del genere:


David Guetta, Eric prydz, Daft Punk, Robbie Rivera, Wally Lopez, Bob Sinclar, Steve Angello, Michael Mind, Axwell entre d'altres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada